Cum fotografiem un produs culinar

Adaugat de: Iulian Szasz pe Sun, Apr 15th 2012, 05:55  

Poate in mintea unora dintre noi doar fotografii cu aparatura profesionala pot fotografia mancarea.

Ei bine, pentru a putea ingheta clipa si a salva imaginea acelui obiect culinar pe care dorim sa il salvam, nu e nevoie neaparat de un aparat super scump.  De ce zic asta? 
Pentru ca avand la indemana un simplu aparat foto de buzunar se poate rezolva problema de mai sus, dar avem nevoie de cateva trucuri. In primul rand, trebuie aleasa zona unde vom fotografia subiectul. 

E de preferat sa folosim lumina naturala, adica lumina de la geam daca doriti sa faceti poza in interior, asa ca masa care va fi folosita ca si suport o vom amplasa langa geam. 

Acum urmeaza sa alegem culoarea de baza in fotografie, adica sa ne gandim , cum ne va placea ca produsul final sa arate. In mod normal , daca fotografiem o rosie o vom pune intre cateva frunze de salata verde, iar la fel putem face cu multe alte preparate sau legume.

Urmeaza sa aranjati subiectul astfel incat lumina de la geam sa lumineze cat mai natural, iar daca razele soarelui bat direct pe ce dorim sa fotografiem, vom pune un cearsaf pe geam, pt a filtra lumina.
Urmatorul pas este sa eliberam fundalul astfel incat sa nu se mai afle in zona alte lucruri care nu au ce cauta in fotografia finala.

Va trebui ca aparatul pe care il detineti sa il setati In modul urmator. In primul rand opriti blitul. De aici totul va decurge normal, dar incercati ca atunci cand fotografiati, sa nu tineti aparatul deasupra ci doar la nivelul preparatului.

Daca camera foto are zoom optic, folositi-l la maxim, pentru ca va crea efectul acela de fundal sters. Daca o singura raza de lumina nu va e de ajuns si doriti iluminare si din alta parte, folositi o coala alba de hartie pentru a reflecta lumina naturala.

Stiind aceste secrete de baza, puteti incepe sa va distrati cu aparatul si gustarea. 
Lumina buna si pofta buna, dupa aceea!

 

Sergiu Cioban,

 

 
 
 
 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Masala

Amestec indian de condimente, realizat adesea din peste 20 de mirodenii prajite si rasnite, cele mai cunoscute variante fiind garam-masala (amestec iute), tandoori-masala, biryani-masala.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...