Pizza Calzone

Adaugat de: Diana  in cu carne de porc pe Jul 23rd 2012, 23:55  

Ingrediente

300 grame faina
200 mililitri lapte caldut
20 grame drojdie
60 mililitri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Mod de preparare

O parte din laptele caldut se amesteca cu drojdia si lingurita de zahar si se lasa putin sa se umfle langa o sursa de caldura! Dupa aproximativ 5 minute, cand maiaua (rezultata din drojdie si lapte) capata consistenta unei smantani, se toarna peste faina si sare intr-un bol si se amesteca usor apoi alternativ se adauga laptele ramas si uleiul framantandu-se un aluat ca si cel pentru paine. Aluatul se lasa la dospit langa o sursa de caldura pana cand isi dubleaza volumul, la mine a durat 45 minute!

 

Intre timp, taiem tot ce dorim sa contina pizza noastra! Eu am pus: ciuperci, sunca, ardei, rosie si cascaval ras! Am calit toate ingredientele intr-o tigaie (mai putin cascavalul) si le-am asezonat cu sare si piper. Cand aluatul este dospit se imparte in doua si se intinde prima parte pe o planseta cu ajutorul unui sucitor, in forma rotunda! Peste foaia intinsa punem sos de rosii pe care il intindem uniform pe toata suprafata foii, iar pe jumatate din foaie adaugam amestecul de legume, sunca si ciuperci calite in prealabil. Peste presaram cascaval ras.

 

Se pliaza pizza pe jumatate si se taie putin marginile la fel ca in imagine, dupa care se rasucesc spre interior! Se pune pizza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si sa da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 15-18 minute!

 
 
 
 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Maia

Procedeu natural de fermentatie (care poate dura pana la 7 zile pentru prima maia creata) utilizat pentru producerea painii sau a vinului prin stimularea cresterii drojdiilor naturale din bobul de grau; plamadeala. 

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...