Articole

Rosiile, cu sau fara coaja?
Toata gospodinele cu experient a si toti maestri bucatari, va vor spune ca atunci cand gatim rosii, cu exceptia rosiilor umplute, trebuie sa le curatam de coaja. Altfel aceasta se poate desprinde si apare in mod inestetic si deranjant in mancare. La fel se procedeaza si in cazul conservelor...
Tarhonul
  Stii cum sa folosesti tarhonul in bucatarie? Citeste in continuare si afla cateva detalii esentiale despre tarhon si cum sa-l folosesti.  Tarhonul este o planta foarte aromata, usor amaruie ce se foloseste pentru condimentarea ciorbelor si fripturilor. La gust este foarte asemanator cu...
Alimente care protejeaza dantura
  Alimentatia joaca un rol esential in mentinerea unei danturi sanatoase. Pentru a preveni formarea cariilor, stomatologii recomanda o dieta in care sa predomine fructele, legumele, lactatele si pestele, deoarece mentin dintii sanatosi pe termen lung.  Daca vrem sa avem dinti sanatosi, ar...
Lamaia si miracolul din aceasta
Lamaia este un produs miraculos pentru  uciderea celulelor canceroase. Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia! De ce nu suntem noi la curent cu asta? Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.        ...
Menta, planta care invie spiritul
Nu degeaba i s-a spus planta care invie spiritul. Aceasta planta medicinala a fost recunoscuta pentru proprietatile sale curative inca din Antichitate. Astazi, menta este folosita in lumea intreaga in scopuri medicinale, in aromaterapie sau ca simplu condiment pentru felurite mancaruri si...
Pomelo sau grapefruit?
Nu il ocoliti doar pentru ca este un fruct exotic sau pentru ca este mai scump. Si ca sa nu il ocoliti pentru ca nu stiti suficient despre el, hai sa punctam cateva aspecte.  Faptul ca a aparut pe pietele noastre de putin timp, v-ar sugera ca este un soi nou de fruct. Pentru cine nu stie,...
Grasimile sanatoase
Mancarurile traditionale romanesti sunt delicioase, hranitoare, consistente si au la baza, in buna masura, grasimi. Cu ajutorul numeroaselor campanii de informare la care suntem expusi, acum stim cu totii efectele negative ale grasimilor: cresc colesterolul, obosesc ficatul si pancreasul si...
Vitaminele din banane
Daca iti plac bananele, vei beneficia de multe elemente benefice organismului, care te vor ajuta sa iti pastrezi starea de sanatate si sa te simti energizat pe tot parcursul zilei. Iata ce vitamine iti ofera acest fruct, conformLiveStrong: Vitamina B6: aceasta functioneaza ca o enzima...
Termenul de valabilitate
Cu totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu...
Pe ce tocam? Lemn sau plastic?
  Pana nu demult, singurele funduri de tocat pe care le puteam achizitiona erau din lemn. Insa odata cu expansiunea supermarketurilor, am fost pusi in situatia de a face o alegere bazata nu doar pe forma sau dimensiunea fundului, cat si pe materialul din care acesta este confectionat. Desi...
Ciocolata si beneficiile ei
  Adorata si totodata evitata de catre femei, ciocolata are o serie de beneficii pe care nu multi le cunosc. Ultimele cercetari cu privire la efectele ciocolatei sugereaza ca ideea conform careia ciocolata ar avea urmari negative e doar un mit nascut din nevoia de a compensa gustul...
Fructele de avocado scad nivelul colesterolului
Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca fructele de avocado au un continut de beta-sitosterol mai mare decat orice alt fruct cunoscut. Se stie ca acest compus are proprietatea de a reduce cantitatea de colesterol absorbita de organism din alimentatie. In plus fructele sunt si foarte...
Ce nu stiai despre piersici
Desi se credea ca piersica provine din Persia, botanistii au descoperit in secolul 10 i.Hr. imparatii chinezi mancau piersici din plin. Doar lor li se cuveneau, pe atunci. Ruta comerciala cunoscuta sub numele de Drumul Matasii a adus piersicile in regiunea mediteraneana a Europei. Romanii au...
Alimente afrodisiace
Despre afrodisiace se discuta de mii de ani, intrucat acestea au puterea – considera unii – de a intensifica cea mai mare placere carnala: sexul. In principiu, afrodisiacele au capacitatea de a produce sau de a stimula dorinta sexuala. Aceasta este controlata de nivelurile de hormoni din...
Otetul
  Otetul de zmeura: Are o aroma foarte fina si o aciditate blanda, este ideal in salatele de vara cu pasare, pentru sfecla rosie si salatele de fructe. Otetul de mere: Cu cat merele sunt mai coapte cu atat este mai aromat. Se potriveste la salata de cruditati si salata verde, dar si...
Urzicile
  Banala si umila, urzica se foloseste inca din antichitate pentru cure de sanatate. Urzica este de doua feluri urzica mare si urzica mica, de la ambele specii se recolteaza tulpinile foarte tinere si frunzele, care apar primavera devreme. Urzica se  recomanda  pentru actiunea ei...
Plante care ajuta digestia
In perioadele de iarna, cand bucataria romaneasca abunda in preparate  destul de grele, dar extrem de gustoase, multa lume se plange de indigestie. Gasiti aici cateva leacuri pentru  a putea trece mai usor peste acea perioada. Musetelul Acesta actioneaza ca si antispastic, antiinflamator...
Catina, un bun antioxidant
  Catina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti pe care mama-natura are grija sa ni-i puna la indemana in fiecare an, incepand cu jumatatea lui august si pana la jumatatea lunii octombrie. Acest arbust este folosit de nu mai putin de 2,000 de ani in medicina traditionala asiatica,...
Fructele de avocado scad nivelul colesterolului
  Avocado cunoscut ca " avocat al sanatatii", este un fruct ciudat: delicios fara sa fie dulce si hranitor fara sa ingrase. Avocado este un fruct cu totul atipic: contine mi multe grasimi decat zaharuri, e mai curand cremos decat racoritoe, astel ca ajunge sa fie folosit nu atat ca leguma,...
7 din cele mai sanatoase mirodenii din lume
Ghimbirul Ingredientul activ ce face ghimbirul atat de sanatos este gingerolul, un component despre care se stie ca relaxeaza vasele de sange, stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa de dureri. Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba senzatia de voma. Astfel, ghimbirul...
 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Julienne

Tehnica de a taia subtire (fideluta) legumele sau zarzavaturile.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...