Retete

10 ciupercute

* 1 legatura marar

* 1 legatura patrunjel

* 200 gr cascaval

* 1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde(in functie de anotimp)

* un praf sare si piper

* 50gr ulei sau ulei masline

Se spala ciupercutele, se scot...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
sandu.lucian.7

Se feliaza ingredientele, se bat spuma ouale.

Se incinge tigaia in care se calesc fara ulei ciupercutele impreuna cu ardeiul, peste care am presarat putin piper, se adauga sunca si carnaciorul se lasa inca 2 minute la rumenit si la final cascavalul lasanadu-l sa se topeasca peste...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
ioana.noni

Preparare:
Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu putina sare,pana clocoteste,apoi se adauga pastele si se fierb 7-8 min.
Dupa fierbere ,pastele se strecoara si se calesc usor in putin ulei de masline si se condimenteaza cu piper macinat & piper Kotanyi. Se pastreaza...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
pop.aurelia.5

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, rosia si cartofii.

Tocam ceapa, ardeiul si rosia decojita (pentru a decoji mai usor punem in apa fierbinte cateva minute) si le punem la calit in ulei pt 3-4 min.

Adaugam cartofii taiati cubulete, acoperim cu apa fierbinte si lasam sa...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Preincalziti cuptorul la 200 °C. Fierbeti cartofii in coaja; dupa ce au fiert se curata si se taie cuburi. Se lasa deoparte. Ardeii si zucchini se taie in bucati mari si se pun intr-un vas impreuna cu cateii de usturoi, firele de rozmarin si 6 linguri ulei de masline. Se amesteca, astfel...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Se amesteca galbenusurile cu untul (care trebuie scos din frigider dinainte si lasat putin la temperatura camerei sa se inmoaie), cu laptele si cu mierea, iar albusurile se bat spuma si se adauga zaharul. Se imbina cele doua compozitii obtinute si se adauga faina amestecata dinainte cu...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Untul impreuna cu telemeaua se amesteca. Dupa ce telemeaua s-a zdrobit se adauga smantana. Intre timp, se taie caisele in jumatate. Se pun cate 2 bucati de sunca una langa cealalta, una dintre ele usor peste cealalta si se intinde peste ele umplutura pregatita.

Intr-un capat al...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Dupa ce am curatat morcovii,i-am pus in robot la taiat,dar se pot da si pe razatoare.
Portocalele se curata de coaja si se taie in sferturi. Limeul se curata de coaja .
Toate ingredientele se introduc in recipientul mixerului vertical si se mixeaza.
Incercati si alte...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Se pune ceapa la calit in ulei pana devine lucioasa,se adauga usturoiul si cuburile de ardei ,apoi se adauga orezul si se amesteca usor de cateva ori.Se toarna tot cate un pic de apa si se amesteca in permanenta pana ce este aproape fiert orezul .Acum se adauga hribii cu putin din apa in...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Punem ceapa la calit in ulei pana devine luciosa,adaugam ardelul,foaia de dafin,ciupercile taiate sau intregi(in functie de marime,preferinta) si amestecam de cateva ori ,dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda,punem capacul si lasam sa se inabuse bine.

Cand ciupercile sunt...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Pieptul de pui se taie cubulete, se pune intr-o tigaie pana se rumeneste, se adauga supa de legume.
Se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga morcovul si ardeiul lasand din nou sa clocooteasca.Intre timp am pus orezul la fiert. Se adauga ceapa si smantana, sare si piper.
La...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Se spala si se curata merele, se tai bucatele,, se amesteca cu 1/3 din zahar, scortisoara dupa gust si un strop de lamaie, se pun intr-un vas rezistent la foc, uns in prealabil cu grasime.
Apoi se amesteca restul de zahar cu faina, cu untul pana va avea consistenta firimiturilor....

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

 

Se framanta un aluat din faina, nuci, sare, zahar, unt si 1 ou; se infasoara in folie si se da la rece 30 min. Se inabusa dovleacul in 6 linguri apa. Intr-o forma unsa se aseaza foaia de aluat si deaupra o htrtie de copt cu boabe de fasole; se coace 15 min. La 200 °C. Se scoate;...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Se caramelizeaza 125g zahar la foc mic intr-un vas mai mare care se poate pune si la cuptor. Se lasa la racit.
Intretimp se amesteca 5 linguri de zahar cu cele cinci oua intregi si pliculetele de zahar vanilinat iar apoi laptele. 
Aceasta compozitie sa toarna peste zaharul...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Cartofi se fierb in coaja dupa care se curata. Pieptul de pui poate fi fiert sau facut la grill. Ouale se fierb tari.

Se toaca totul cubulete nu prea mici(1/1 cm.) si se amesteca impreuna cu maioneza.

Se aseaza pe platou sau in diverse forme. Se serveste rece.

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Ceapa tocata marunt am calit-o cu doua linguri de ulei.
Am tocat ciupercile impreuna cu carnea.
Cind ceapa s-a inmuiat, am adaugat si tocatura deasupra, amestecind continuu pina s-a evaporat tot sucul lasat de ciuperci si carne, apoi am adaugat verdeata, piperul, boiaua dulce...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Se curata pieptul de pui si se taie in cuburi de 2 cm.
Intr-un bol se adauga zeama de la 1/2 lamaie,coaja rasa si cimbrul.Se adauga cuburile de pui si se lasa deoparte pana fierbem pastele.
Separat,fierbem pastele in apa cu sare,le scurgem si adaugam putin ulei ca sa nu se...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

- 1 pachet de margarina se topeste in tava, in cuptorul incalzit
- se adauga 16 biscuiti obisnuiti, dati pe razatoare sau la masina de nuca
- 1 1/2 kg mere rase amestecate cu 8 linguri de zahar se aseaza peste biscuiti, intr-un strat 
uniform.
Se baga tava la...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz

Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte.
A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele.
Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Adina_Ciocalau

Se trec prin storcatorul de fructe pepenele galben, lamaia si patrunjelul, iar mai apoi sucul obtinut se toarna in blender cu restul ingredientelor si se amesteca pana se omogenizeaza.

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
IulianSz
 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Hrisca

 

Hranitoare, aromata, gustoasa chiar, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare, mai mult sau mai putin asiatice. Se consuma plantele verzi, plantulele (de 5-7 zile), si fructele, care sunt tari, asemanatoare cu semintele de floarea soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni, denumite stiintific achene.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...