Retete

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Se curata si se taie cubulete. Ouale se fierb bine 5 minute, se curata si se taie marunt. Se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu patrunjelul maruntit si cu pasta obtinuta din restul ingredientelor (mustar, ulei, otet, sare, piper). Se serveste...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Spalam bine cartofii, ii fierbem in coaja aprox 30 de minute. Ii curatam si-i taiem cubulete. Fierbem bine ouale 5 minute, le curatam si le taiem marunt. Amestecam totul cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita si sosul obtinut din restul ingredientelor (smantana/maioneza, ulei, otet,...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

 

Se aseaza uniform zaharul intr-o tavita, untul in bucatele mici si merele decojite si taiate felii. Se baga la cuptor pentru 15 minute la foc mediu.

Intre timp fierbem laptele, adaugam zaharul vanilat si grisul. Amestecam continuu ca sa nu se lipeasca grisul, cand...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Zdrobiti biscuitii cu facaletul sau dati-i prin masina. Amestecati biscuitii cu stafidele (stafidele se stropesc bine cu esenta de rom si se pot lasa la inmuiat cu cateva ore inainte), rahatul taiat cubulete mici si cacaoa. Intr-o craticioara puneti 120 ml lapte, zaharul, untul si fierbeti...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Masuram o ceasca de lapte si-l punem la fiert, oprind insa cateva picaturi in ceasca. Punem peste aceste picaturi de laptic rece o lingurita cu varf de cafea instant, o lingurita rasa de zahar si le frecam bine, pana cand se face ca o pasta maro deschis.
Turnam laptele fierbinte...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona
Se amesteca bine toate ingredientele intr-un vas, avand grija sa nu se faca cocoloase de la faina. Cu un polonic, luam din compozitie si turnam intr-o tigaie (preferabil din tefal) si lasam sa se coaca la foc mic pe ambele parti. Sotul meu este expert in aruncatul clatitei, eu prefer s-o...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

 Spalam capsunile, le curatam de codite si frunzulite. Le scurgem de apa. Separam albusul de galbenus (din galbenus putem realiza o masca de par excelenta pentru volum). Batem spuma albusul. Pastram 3 capsuni mici pentru decor, pe care le feliem subtire. Peste albus adaugam capsunile taiate...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se curata merele de coaja, se rad prin razatoarea mare, se calesc 10 minute cu 4 linguri de zahar. La sfarsit se adauga 1 lingurita de scortisoara. Cantitatea de biscuiti se imparte in 3 parti egale. Se aseaza un strat de biscuiti pe o tava, deasupra se pun merele...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se pastreaza 6 felii de lamaie pentru procesul de acidulare al sucului. Daca il dorim mai acidulat, vom adauga si o parte din zeama de lamaie nefiarta. Zaharul se fierbe cu 1 l apa si cu  zeama de  la lamai pana se topeste zaharul, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se topeste untul. L-am pus cateva minute in cuptor intr-un vas termorezistent sau se poate topi si pe aragaz. Punem intr-un vas faina, zaharul, chipsurile de ciocolata, praful de copt, bomboanele M&M, fulgii de ovaz. Adaugam oul batut si untul topit.

Amestecam bine compozitia....

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se amesteca ingredientele si se lasa la crescut cam 30 min. Dupa ce a crescut se imparte in mingiutemici, care se intind subtire, deoarece creste destul de mult. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina sau se pune hartie cerata, se pun la cuptor cam 10 min (coca va fi semicoapta) . Dupa aceea...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Carnea se curata de fulgi, tartita si plamani, se fierbe in apa cu sare 20 minute. Se dezoseaza, se arunca oasele si pielita. Se pastreaza supa in care a fiert. Se condimenteaza cu boia si piper. Se adauga bucatile de carne si se prajesc putin, pentru a fi mai aromate. Daca este nevoie...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

 

Frecam cu sare piciorusele si aripioarele de pui si le prajim in putin ulei. (daca folosim pui de casa, acesta se fierbe inainte aproape o ora, iar apa in care a fiert se foloseste cand adaugam smantana si faina)
 
Calim ceapa taiata rondele cu...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

 

Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline. Se adauga carnea tocata si se lasa la prajit. Apoi se adauga rosiile. Se adauga un polonic de apa si se lasa la foc timp de 45 de minute, adaugand apa cand aceasta scade pentru a mentine un nivel optim de fluiditate...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se pune untul la incins si se presara faina. Cand aceasta s-a inglobat si compozitia a devenit usor cremoasa, se stinge cu lapte, putin cate putin, se amesteca continuu.

Avem grija ca focul sa fie mic, pentru a nu se arde sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se fierb pastele separat in apa cu un varf de sare. Se scurg bine printr-o strecuratoare si se amesteca cu compozitia formata din oua, branza data prin razatoare sau sfarmata cu furculita, stafide, 1/2 cana zahar, un pliculet zahar vanilat. Se tapeteaza un vas sau tava cu ulei si faina si...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Pieptul de pui  se taie fasii subtiri, se condimenteaza bine cu sare, piper, nucsoara si chilli. Se prajeste in doua linguri de ulei cat sa fie patruns, dar nu uscat. Ciupercile curatate se soteaza in uleiul ramas de la pui, se adauga vinul, ceapa verde si usturoiul tocat...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Nona

Se freaca bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se adauga sucul de la lamaie, praful se copt si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga faina si se framanta pana aluatul devine compact, indeajuns de gros pentru a putea fi intins cu...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se freacă usturoiul pisat cu puţină sare, se adaugă iaurtul şi busuiocul şi se amestecă.

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

 

Se topeşte unul la microunde.
Se adaugă peste zahăr şi se amestecă până se topeşte.
Se adaugă ouăle şi se amestecă repede.
Se pun praful de copt şi zahărul vanilat peste făină, iar aceasta se presară în ploaie în castron, amestecându-se...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca
 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Pawpaw

Pawpaw este cunoscut si ca papaya, banana de preerie sau banana Ozark si este un gen de opt sau noua specii de arbori mici cu frunze mari si fructe, native pentru America de Nord.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...