Retete

Cu mâna se ia untul şi se amestecă cu făina si sarea, se fărâmiţează bine până devin de consistenţa nisipului. Adăugăm gălbenuşul şi apa si se frământă, nu foarte mult ci cât să se omogenizeze. Când e gata, se formează o bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cel puţin 20 de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se fierb macaroanele timp de 8 minute în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se fierbe mazărea timp de 6 minute în apă cu sare. (eu am avut din conservă). Se curăţă şi se taie mărunt ceapa, usturoiul, morcovul, ciupercile. Se pun la călit în puţin ulei. Când legumele se înmoaie, se adaugă...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se spală ardeii, morcovii şi ceapa, se taie mărunt şi se pun la călit în puţin ulei. Se lasă câteva minute, iar apoi se adaugă orezul splălat bine înainte. Se lasă un 1 minut, timp în care se amestecă bine, apoi se adaugă cele 3 căni de apă şi sare.  Se lasă pe foc până scade apa. Se adaugă...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se spală roşiile, se taie capacul dar nu se aruncă. Se scoate miezul. Brânza se amestecă bine cu iaurtul, sare, piper şi puţin busuioc. Se umplu roşiile şi se pune capacul deasupra.

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Făina se amestecă cu praful de copt.

Zahărul se amestecă cu fulgii de cocos.

Se adaugă primele ingrediente peste cele din urmă. Se tornă peste şi laptele/apa.

Se adaugă esenţa. Se mixează bine.

2/3 din aluat se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca
Biscuiţii se sfărâmă, se amestecă impreună cu zahărul şi untul topit. Se unge o formă termorezistentă cu puţin unt şi se adaugă compoziţia obţinuta mai sus, se întinde pe întreaga suprafaţă, inclusiv pe marginile formei, în sus. (eu am pus cam mult unt şi, prin urmare, mi-a ieşit...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Mai întâi se mixează ouăle cu zahărul până se omogenizează şi zahărul se topeşte; se adaugă esenţa.

Untul şi ciocolata se taie bucăţele şi se pun într-un vas pentru a fi topite împreună la bain-marie (adicăăăă, vasul cu ingredientele se pune în alt vas cu apă care stă pe foc).....

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se bat bine ouăle, se adaugă făina şi uleiul.

Se amestecă bine, după care se adaugă: ardeiul tocat mărunt, caşcaval ras (se mai pastrează puţin pentru a se presăra pe deasupra), cârnăciorii tăiaţi felii (eu i-am călit înainte în puţin ulei), sare, piper, busuiocul şi...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

 

Se spală ciupercile şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu verdeaţa. Căliţi ceapa, usturoiul, busuiocul si mirodeniile la foc mic, timp de 1 minut. Amestecaţi-le cu ciupercile, mai lasaţi puţin pe foc.

 

Mutaţi compoziţia într-un vas încăpător...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Branza se freacă cu sarea, piperul şi busuiocul. Se adaugă castravetele tăiat foarte marunt şi se amestecă.

Se serveşte, cum spuneam, cum doriţi... simplă sau cu suncă presată, biscuiţi din cereale etc.

Eu am folosit lactate slabe în grăsime (maxim 1%), dar puteţi folosi...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se spală legumele şi se taie în funcţie de preferinţe. Se adaugă într-un castron, se condimenteză după plac, iar pe deasupra se pune şunca presată de pui. :) Puteţi să puneţi telemea bineînţeles, dar asta e varianta mai light. 

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Vă spun de la început că eu am împarţit aluatul în două şi am făcut fursecuri şi cu portocală şi cu lamâie. Dar voi scrie reţeta pentru tot aluatul.

 

Se mixează untul şi zahărul aproximativ 5 minute.

Se adaugă oul si se mixează în continuare.

Se adaugă...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

 

Se spală şi se taie prazul rondele; morcovul se dă pe răzătoare. Acestea două se pun la fiert în 3 căni de apă şi lingura de ulei, timp de 15 minute, acoperite. Apoi, se adaugă orezul şi se mai lasă la fiert 10 minute, amestecând din când în...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se curăţă cartofii, se taie rondele şi se pun la fiert.

Cârnăciorii se taie felii şi se pun la perpelit în puţin ulei. Se scot şi se lasă să se scurgă.

 

În uleiul în care am prăjit cârnaţii se adaugă ceapa şi se căleşte 2 minute. Apoi punem  şi ardeiul şi mai...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se fierb pastele după instrucţiunile de pe ambalaj. Se lasa să se răcească, timp în care, dacă nu avem maioneză la îndemână, facem! Pentru maioneză: un gălbenuş de ou fiert, un gălbenuş crud, un praf de sare, ulei cât cuprinde.

 

Se fărâmiţează galbenuşul fiert, se adaugă...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca
Se face cafeaua. Se lasă să se racească iar apoi se însiropează în ea pişcoturile. (se scufundă pişcoturile în întregime în cafea, iar apoi se aşează pe o farfurie)
În timp ce pişcoturile se distrează cu cafeaua; noi facem budinca după instrucţiunile de pe plic. Ne trebuie...
 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se ia foaia de foietaj, se taie fasii. Carnaciorii se taie bucati si se cresteaza la capete.

Se infasoara cu fasiile de aluat se ung cu galbenus de ou si se lasa la cumptor cam 20 de minute.

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se intinde foaia de foietaj. Se subtiază putin cu făcăleţul.

Pe jumătatea inferioară a foii se adaugă feliile de şuncă presată întregi şi cascavalul ras. Marginile se ung cu apă pentru a se lipi între ele la pasul următor.

Se împătureşte, aducându-se jumatatea superioară...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se aşează feliile de şunca presată în forma de brioşă. Se sparge oul în interior, se adaugă sare, piper, boia şi se bagă la cuptor în jur de 15 minute, în funcţie de cât de copt vreţi să fie gălbenuşul.

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca

Se decojesc bananele şi se ung cu zeamă de lamâie pentru a nu se înnegri.

 

Se desface foaia de foietaj (care a fost lăsată la decongelat anterior) şi se taie 1/3 din ea, pentru că doar atât ne trebuie.. restul va fi folosit la altceva, în cazul meu. Se taie aluatul în...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
Incarcata de:
Raluca
 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Pawpaw

Pawpaw este cunoscut si ca papaya, banana de preerie sau banana Ozark si este un gen de opt sau noua specii de arbori mici cu frunze mari si fructe, native pentru America de Nord.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...