Profil utilizator

Pseudonim: Diana
Total retete: 7
Total articole: 0
Despre mine
 

Retetele mele

cu carne de porc

O parte din laptele caldut se amesteca cu drojdia si lingurita de zahar si se lasa putin sa se umfle langa o sursa de caldura! Dupa aproximativ 5 minute, cand maiaua (rezultata din drojdie si lapte) capata consistenta unei smantani, se toarna peste faina si sare intr-un bol si se amesteca...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

cu legume

Prepararea salatei nu necesita explicatii suplimentare! Trebuie doar sa fierbem oul tare (aproximativ 10 minute), si sa il taiem felii, la fel cum vom face si cu celelalte legume (rosiile, ceapa, ardeiul).

 

Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam usor....

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Taiem toate ingredientele, fasii, rondele, putem fi cat mai inventivi! La final asezonam cu sare si piper si putem adauga ulei de masline si otet balsamic sau dressing! Bineinteles ca eu am consumat-o fara dressing, otet sau ulei de masline, insa dressingul ii da o aroma si mai......

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Deserturi

Topim untul, adaugam zaharul si mierea si lasam amestecul pe foc pana da in clocot, dupa care adaugam cerealele. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il nivelam bine cu ajutorul unei spatule sau cutit.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 160* Celsius pentru 14...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Farfalle

Fierbem pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj, si curatam si taiem legumele! Punem morcovii la fiert in apa cu putina sare si dupa 3 minute adaugam si buchetelul de broccoli, rupt in bucati mai mici! Somonul il prajim pe grill sau in tigaie cu un strop de ulei de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Mancaruri

Preîncălzim cuptorul la 180°C!

Tăiem mozzarella, roșiile și vânăta în felii de aproximativ 0,5 cm grosime, după care le condimentăm după gust (eu am folosit doar sare și piper). Stropim o tavă termorezistentă cu una-două linguri de ulei de măsline și începem formarea turnulețelor...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Pui

Taiem ceapa si ardeiul fasii si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Intai punem ceapa si o lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam ardeiul. Dupa 3 minute adaugam si puiul taiat fasii, amestecand ca sa nu se arda! Condimentam cu sare, piper, boia, chilli, seminte de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Nu e nimic de spus in plus, taiati toate ingredientele si le aruncati intr-un bol! Cred ca nu mai trebuie sa spun ca am consumat-o fara dressing... insa a fost foarte buna pentru ca fructul de avocado a fost bine copt si usor cremos!

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Tartine

Preincalzim cuptorul la 180*C. 

Pregatim aluatul, pe care il intindem in folia in care a fost impachetat si il taiem in patratele cu ajutorul unui cutit cu zimti pentru patiserie. Pregatim toppingul. Taiem baconul fasiute subtiri, razuim branza feta, iar rosiile Cherry le feliem...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
 

Articolele mele

 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Hrisca

 

Hranitoare, aromata, gustoasa chiar, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare, mai mult sau mai putin asiatice. Se consuma plantele verzi, plantulele (de 5-7 zile), si fructele, care sunt tari, asemanatoare cu semintele de floarea soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni, denumite stiintific achene.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...