Profil utilizator

Pseudonim: retetepescaresti.ro
Total retete: 10
Total articole: 0
Despre mine
 

Retetele mele

Aperitive cu carne

1.Topiti untul intr-un vas cu fundul gros. Adaugati faina si gatiti la foc mic până la un terci gros. Se adauga laptele. Gatiti amestecul timp de 1-2 minute pana cand obtineti un sos gros. Adăugaţi gălbenuşurile şi două treimi din parmezan, sare si piper.

2.Ungeti o tava unt şi...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Crap

Se curata dovleacul, morcovii si se dau prin razatoare. Ceapa se taie marunt si se caleste(pana sticleste) in putin ulei de masline, dupa care adaugam dovleacul, morcovii, o jumatate de lamaie taiata cubulete si usturoiul(taiat de asemenea marunt) si calim totul aprox. 10 min.Tot aici...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

- pestele se curata, se taie in portii, se lasa sa se scurga si se sareaza;
- se da apoi prin faina si se rumeneste in ulei incins;
- ceapa se taie in felii subtiri si se inabuse si ea in ulei; cand incepe sa se rumeneasca, se adauga bucatile de peste prajit;
- rosiile...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Se aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam peste feliile de peste. Punem si putina apa si dam la cuptor.

Pregatim sosul de lamaie:...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

- pestele se curata, se taie in portii, se lasa sa se scurga si se sareaza;
- se da apoi prin faina si se rumeneste in ulei incins;
- ceapa se taie in felii subtiri si se inabuse si ea in ulei; cand incepe sa se rumeneasca, se adauga bucatile de peste prajit;
- rosiile...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

cu peste/fructe de mare

Se spala bine frunzele de spanac – chiar daca pe ambalaj scrie ca sunt spalate deja – cu aceasta ocazie se mai invioreaza. Le-am rupt apoi cu mana, prefer asa decat cu cutitul. Am taiat fasii apoi ardeiul gras, am ras morcovul prin ochiul mare al razatorii, am maruntit somonul din conserva...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Fructe de mare

Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, se adauga vinul si se lasa pana ce se evapora alcoolul. Se adauga orezul si se prajeste pana ce devine sticlos, se stinge cu supa de pui sau de legume si se lasa la fiert sub capac timp de 15-20 minute.

Intre timp prajiti usor fructele de mare...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Ceapa, usturoiul si verdeata au fost tocate marunt, iar vinul l-am dat in clocot, pentru ca alcoolul creeaza un fel de crusta care nu mai permite aromelor sa treaca.
Ceapa si un sfert din usturoi le-am pus la calit intr-o lingura de ulei de masline, iar cand au devenit usor...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Incepeti prin a pune apa cu sare la fiert pentru orez....iar cand clocoteste adaugati pliculete cu orez....mai tot orezul fierbe in 15-20 de minute si cum prepararea crevetilor nu dureaza mai mult vor fi gata in acelasi timp.
Intr-o tigaie puneti untul la topit iar cand s-a topit...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Decongelăm fructele de mare. Le scurgem foarte bine de apă.
Încingem untul într-o tigaie de teflon şi prăjim fructele de mare timp de 1 minut la foc mare. Dacă le lăsăm mai mult vor deveni tari.
Într-un castron punem frunzele de salată spălate, ardeiul tăiat fâşii şi roşiile...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Marinam cel puţin o jumătate de oră creveţii într-o lingura de suc de portocale, mărar, sosul de soia si usturoiul zdrobit.
Pe farfurii se aseaza alternativ feliute de somon marinat si de hering afumat. Se topeste untul.
Se pun crevetii cu jumatate din lichidul in care s-au...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Pentru 6 farfurii:
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet...aprox 3-4 min, in apa cu sare.
Taiem grapefruit in...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Crevetii se spala se se acopera cu condimente Creole
Crevetii se prajesc în ulei aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Trecem la asamblarea sandwich-ului ca si in imagine.

Amestec condimente Creole
2 1/2 lingurite boia de ardei
2 lingurite de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Combină primele 7 ingrediente de mai sus intr-un castron și se amestecă până cand sunt bine amestecate. Adauga somonul și icrele de somon și se amestecă ușor(sa nu se sparga....icrele) pentru a se combina cu sosul. Se decoreaza cu seminte de susan, ceapa verde, și din nou...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Merlucius

Se curata pestele, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Apoi se spala si se sterge. Dupa ce s-a uscat, se freca cu putin piper (sau dupa gust boia si praf de usturoi) se tavaleste prin faina sau malai. Se pune tigaia la foc potrivit si cand uleiul este incins, se asaza bucatile de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Se curata pestele, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Apoi se spala si se sterge. Dupa ce s-a uscat, se freca cu putin piper (sau dupa gust boia si praf de usturoi) se tavaleste prin faina sau malai. Se pune tigaia la foc potrivit si cand uleiul este incins, se asaza bucatile de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Faceti o marinata din ghimbir, sos de soia, ceapa sote, ardei iute.Scufundati fileurile in ea(binenteles dupa ce adaugati si apa doar cat sa acopere pestele) si lasati cateva ore sau chiar pana a doua zi.
Intr-o tigaie puneti ardeiul iute, prajitil pana se inmoaie, apoi adaugati si...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Pastrav

1. Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Ungeti un vas cu untul topit. Taiati pastravii la distanta de 3 cm si bagati feliile de lamaie in taieturi.Apoi punetii in vasul pt copt.

2. Puneti 2 linguri de unt topit peste peste. Coaceti neacoperit pentru 20 de minute.

3. Între...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Se spala si se curata bine pestele care se sterge cu prosoape de hartie de apa, se sareaza, si se rostogoleste generos in faina de grau. Se prajeste in ulei incins, la foc mediu, pe fiecare parte. Important, daca nu prajiti in baie de ulei trebuie tinut mai mult timp de foc.
Dupa...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Peste

Cei 4 carasi se spala si se dau cu praf de sare. In 3 farfurii late asezam faina de malai, smantana si fulgii de porumb zdrobiti cat mai bine. Pe rand luam cate un caras(carasul poate fi crestat pe spate ) pe care-l tavalim intai prin faina de malai (sau poate fi si alba........aceasta...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

(reteta Radu Anton Roman)

Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert;
Se taie în bucăţele cât mai mărunte morcovul, cartofii, ceapa (dar nicicum nu se rad şi nici prin mixer nu se trec, că nu facem cremă);
Se taie carnea de peşte (dezosată!) în cuburi de...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Bucatile de macrou marinat se taie fisii subtiri si fara oase (chiar daca se pot manca!, se taie pe lungul coloanei).
Prajiti feliile de paine dupa care le taiati in jumatate(daca folositi franzela feliata).
Pe fiecare felie asezati (puneti) patru (4) bucatele de macrou +...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Puneti heringii în apă rece sau lapte pentru a se dezgheta............după câteva ore se spala si se usca cu prosoape de hârtie.
Puneti heringii intr-un vas si turnati peste ei zeama de castraveti murati, apoi dai la frigider 3 ore sa se marineze.
Se topeste untul intr-o...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Retete Kotanyi

Spalam pestele,il curatam de solzi si il dam cu sare si piper .Punem ciupercila la capit in putin ulei si orezul separat la fiert .Presaram piper si rozmarin peste ciuperci,si un pic de patrunjel.Apoi amestecam orezul fiert cu ciupercile si le punem peste intr-o tava.Eu pun hartie de copt...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Salau

Pentru inceput se taie varza rosie in feliute lungi si subtiri, se amesteca cu mierea si maioneza dupa gust, se scurge zeama de la jumatate de lamaie, se asezoneaza cu putina sare si se lasa pana terminam de pregatit pestele. Fileurile de salau se taie bucati de 4-5 cm latime si lungi atat...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Am pus la fiert vinul cu zeama de lamîie si pistilele de sofran. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, am lasat la fiert pîna ce lichidul a scazut considerabil. Nu chiar jumatate, dar destul. Am lasat vasul acoperit pîna a doua zi cînd l-am preparat mai departe. Am încalzit lichidul din nou, l-am...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 

Somn

Puneţi două fileuri de somn una peste alta. Se condimentează cu sare. Puneti 4 felii de bacon, uşor suprapuse, pe o suprafaţă de lucru curată. Inveliţi în bacon peştele. Folosind un cutit ascutit, se taie pe lungime, sa se suprapuna peste bacon, doar pe partea de jos(asta doar pentru...

 
Complexitate: 
Cost: 
Timp de preparare: 
 

Articolele mele

 

Stiri, noutati

Festivalul Toamnei la Roman 5 - 6 octombrie 2013

         Cele trei entităţi (Zahăr Mărgăritar, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Roman) au decis ca acest eveniment să fie...

Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Cupa Aradului 2013

„Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber” este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. La acest  eveniment participă...

mai multe stiri...
Miscare si Alimentatie sanatoasa cu Florentina

Hrisca

 

Hranitoare, aromata, gustoasa chiar, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare, mai mult sau mai putin asiatice. Se consuma plantele verzi, plantulele (de 5-7 zile), si fructele, care sunt tari, asemanatoare cu semintele de floarea soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni, denumite stiintific achene.

Ultimele comentarii

dianaddd1 -  Schwaben-Hof Gast...

Privelistea, aerul curat si mancarea specific nemteasca , te imbie la o mica escapada din cotidian. :)

 
pontri24 -  Schwaben-Hof Gast...

Superb ca si locatie, mancare si deservire super ok.Gazde extraordinare de amabile :)

 
moldovan.adrian.14 -  Schwaben-Hof Gast...

Locatia superba, mancarea foarte buna :) dar cel mai important implicarea proprietarilor la gatit :) Sunt gazde perf...

 
levi.szasz.7 -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare excelenta. Locatie retrasa,dar deosebit de frumoasa. Pret corect,un pic piperat poate. Servire ok.

 
darabont.bianca -  Schwaben-Hof Gast...

Mancare gustoasa, raport calitate-pret relativ echilibrat, cantitate suficienta.

 

Schwaben-Hof Gasthaus

Restaurantul Schwaben-Hof Gasthaus va asteapta sa-i treceti pragul pentru a putea gusta din mancarea pregatita cu multa dragoste. 

Vino sa incerci specialitatea casei Coada de bovina in sos de vin rosu, sau poate cel ma...